ponedjeljak, 10. listopada 2016.

PEČENO PILE OTKAD ZNAM MOJA JE MAMA UVIJEK OVAKO PEKLA CIJELO PILE. TAKO JE UKUSNO I SOČNO, DA MI NE PADA NA PAMET MIJENJATI RECEPT.


Sastojci
1 cijelo pile (moje je bilo oko 1,2 kg)
2 žlice majoneze


  sol, vegeta
aromatično suho bilje

Priprema
1.
Pile operite i posušite kuhinjskim papirom.
2.
Posolite ga i povegetite izvana i iznutra. Unutrašnjost pospite obilno aromatičnim biljem (ja sam imala mješavinu provansalskog bilja).
3.
Izvana cijelo pile omažite majonezom u vrlo tankom sloju.
4.
Uzmite dva veća komada aluminijske folije i stavite ih jedan preko drugog, u križ. Stavite pile na foliju, tako da je prse okrenuto prema dolje.


  5.
Zamotajte ali neka folija ne bude stisnuta uz pile, već da ima zraka unutra, i dobro stisnite rubove folije. Zatvorite i drugi komad folije i premjestite pile u posudu za pečenje.
6.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 1 sat. Izvadite pile, pažljivo otvorite foliju (pazite na paru), istresite masnoću i sokove ali ih nemojte baciti (procijedite i ostavite za kasnije).
7.
Pile okrenite, tako da je sad prse gore, opet zamotajte, ali samo jedan sloj folije (drugi neka ostane ispod, ali odmotan), i vratite u pećnicu još pola sata.
8.
Ispečeno pile, neodmotano, stavite uspravno (kao da sjedi) i ostavite tako 15-20 minuta.
9.
Nakon toga odmotajte, izrežite i poslužite, prelijte sokom od pečenja koji ste malo zagrijali.
Po želji odmotano pile vratite opet pećnicu i uključite gril funkciju (15-ak minuta)

Izvor: coolinarika.com

1 komentar:

  1. Slot machine gambling - JTHub
    Slot machine gambling is a new game of 진주 출장마사지 chance that's gaining traction across the 삼척 출장안마 internet. This 전주 출장마사지 casino game is an arcade 충청남도 출장마사지 style gambling game based on the 익산 출장샵 classic

    OdgovoriIzbriši