Sastojci:
KORA:
6 zumanaca
solja (od 2 dl) secera
1/2 solje ulja
solja mlijeka
1 kasika brasna
5 kasika kakaoa
kasicica praska za pecivo
SAUM:
6 kom bjelanaca
12 kasika secera
GLAZURA:
50 gr margarina
100 gr cokolade
Priprema:
Rernu ukljuciti da se grije na 200 stepeni. Umutiti zumanca,dodati secer,ulje,mlijeko. Umucenoj masi dodati kasiku brasna i kakao sa praskom za pecivo.Sasuti u podmazan i brasnom posut pleh i kratko peci na 200 stepeni. Dok se kora pece umutiti 6 bjelanaca sa 12 kasika secera. Pecenu koru izvaditi iz rerne i preko nje sasuti umucen saum od bjelanaca.
Rernu iskuljuciti,kolac vratiti u rernu da se saum zapece. Rastopiti margarin sa cokoladom pa preliti preko vruceg kolaca. Ostrim,tankim,nozem isjeci kolac dok je jos vruc. Može se peći u kalupu za mafine,samo onda neće biti “u tren oka”…od pola mjere izadje 18 komada mafina…i da,moja sugestija je da se u tijesto stavi samo 2 kašike šećera.
http://mala-kuhinja-veliki-uzitak.blogspot.ba/






0 komentari:
Objavi komentar