srijeda, 15. lipnja 2016.

ZA OVU TORTU JE MOJA KUMA LJUBOMORNO ČUVALA RECEPT SVE DOK JOJ GA NISAM JEDNOG DANA “UKRALA” I EVO SAD GA DELIM SA VAMA..







Sastojci
BISKVIT: 130g margarina
300g šećera
3 jaja
120ml mlijeka
50g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka

MASCARPONE KREMA: 500g mascarpone sira
200ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA 200ml vrhnja za šlag
80g čokolade sa komadićima lješnjaka
100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO: 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu

Priprema
1.
BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati. U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.



2.
MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3.
ČOKO- LJEŠNJAK krema: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4.
SLAGANJE TORTE: Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5.
VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.

Related Posts:

  • ČOKOLADNI PRESLIKAČI - UPUTSTVO ZA RAD Sastojci Materijal Čokolada Čokoladni preslikači Makaze google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "8039243539"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280;   Kuhinja u koju… Read More
  • KAKO PRIPREMITI PARADAJZ ZA ZIMU Sastojci paradajz google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "8039243539"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280;   Priprema 1. Ukljuciti rernu na 220 stepeni. 2. Para… Read More
  • BEŽ TORTA SASTOJCI Beze kore: google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "8039243539"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 6 bjelanjaka 250 grama šećera 1 žlica gustina 1 žlica soka … Read More
  • KUGLICE OD LIMUNA GOTOVE ZA 20 MINUTA SASTOJCI: za kuglice: google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "8039243539"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 200 g. bele cokolade 30 g. maslaca 1 limun (sitno rendana… Read More
  • SOK OD ĐUMBIRA (GINGER DRINK) SASTOJCI google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "8039243539"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; Đumbir (veličine oraha) 2 limuna (sok) 3 žl meda 2 l vode   PR… Read More

0 komentari:

Objavi komentar