
Sastojci: (mjera je bilo koja čaša od 2 dl, može i ona od jogurta – bitno je da sve mjerite na istu čašu 3 čaše brašna
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 čaša kiselog vrhnja
1 čaša ulja
4 jaja
4-5 žlica mlijeka
3-4 žlice kakaa
Priprema:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne postanu pjenasti.
Dodavati postepeno ulje, kiselo vrhnje, brašno i prašak za pecivo.
Na kraju kuhačom umiješati posebno čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Podijeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati kakao i dobro ga umiješati kuhačom.
Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti pa ga naizmjence puniti žutom i smeđeom smjesom. Pomozite si žlicama ili ako ste spretnije ulijevajte smjesu istodobno iz dvije posude tako da se smjese prelijevaju jedna u drugu
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180℃ 40-45 min.
Pečeni kuglof ostaviti 10 minuta da se prohladi u kalupu pa ga tek potom iskrenuti na pladanj.
Kuglof poslužiti posipan šećerom u prahu. Gostima rezati komad po komad točno pred njima tako da se svi mogu diviti vašem remek djelu !
0 komentari:
Objavi komentar