Potrebni sastojci:
1 kg limuna
5-6 vezica peršuna
3 l vode
1 kesica sode bikarbone
Limun i peršun se kuhaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak. Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone. Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena. Peršun zajedno sa stabljikom isjeckati na sitnije komadiće.
Limun zajedno sa korom sitno isjeckati. Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode. Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuha, 2-3 sata. Kada je skuhano, ocijediti. Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.
Pije se svako jutro, na prazan stomak, mera jedna puna čašica za rakiju. Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
Izvor: web-tribune






0 komentari:
Objavi komentar