Za pripremu ljekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:
staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
700 gr cvekle (otprilike 3 svježe cvekle srednje veličine)
2 kašike brašna
200 gr šećera
100 gr suhog grožđa
Priprema:
Svježu opranu cveklu isijecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suho grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuhanom vodom i promješajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas “diše”) i ostavite na toplom mjestu 6-7 dana da fermentira.
Dva puta dnevno mješajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte pjenu. Nakon 7 dana smjesu procijedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno prije obroka. Kvas čuvajte u frižideru.
Popijte sav kvas i na tome se završava prva faza čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!
Prilikom čišćenja, prenosi B92, mogu da krenu pjesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.
Ovu metodu primijenjuju ljekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.
Postoje i kontraindikacije:
Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija ljekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.
Izvor: uspesnazena
0 komentari:
Objavi komentar