srijeda, 14. rujna 2016.

PRIČA ZBOG KOJE ĆETE SE ZAMISLITI: Evo zašto biste trebali početi piti čaj od đumbira!

djumbir-i-med-1
I ljubitelji kave moraju se složiti kako je započinjanje dana uz šalicu toplog čaja nezamjenjivo. Većina osoba kada bira čaj s kojim će započeti jutro, bira zeleni čaj.

No, jeste li razmišljali o čaju od đumbira? Ovaj čaj ima mnogobrojne zdravstvene prednosti.

Jača imunološki sustav

Aktivni spojevi đumbira, pod nazivom gingerols i gingerdiol, imaju jaka antibakterijska, protugljivična i antivirusna svojstva. Đumbir potiče sposobnost tijela da se sasvim prirodno spriječi infekcija, odličan je borac protiv gripe i prehlade.

Protuupalna svojstva



Snažni protuupalni spojevi u đumbiru spriječavaju brojne bolesti i olakšavaju bolove u zglobovima i mišićima uslijed upala. Nadalje, pomaže i kod kroničnih upala povezanih s dijabetesom, autoimunim bolestima, kardiovaskularnima bolestima, artritisom, plućnim bolestima i Alzheimerovom bolesti.

Poboljšava pamćenje

Redovna upotreba đumbira poboljšat će kognitivne sposobnosti kao i pamćenje jer sprječava upalu, apoptozu i oksidativni stres. Konzumacijom đumbira briše se i mentalna magla i opušta se preaktivan um.

Potiče cirkulaciju

Đumbir potiče pravilan protok krvi, bori se i protiv visokog kolesterola ili visokog krvnog tlaka. Ukratko, đumbir učinkovito sprječava mogućnost srčanog i moždanog udara.

Poboljšava probavu

Đumbirovi sastojci gingerols i shogaol okidač su za probavu i poboljšavaju apsorpciju hranjivih tvari. Dakle, konzumacija đumbira će vam pomoći izbjeći zatvor, mučninu, oštećenja probavnog sustava, grčeve, proljev i povraćanje.

Borac protiv raka

Zbog svojih snažnih anti-upalnih svojstva, đumbir je nevjerojatno u borbi protiv raka, jer sprječava metastaziranja stanica raka. Brojne studije su dokazale da đumbir učinkovito sprječava rak kože, jetre, mokraćnog mjehura, dojke, pluća, prostate, limfom, gušterače i debelog crijeva.

Priprema čaja od đumbira

– 4-6 TANKIH KRIŠKI SIROVOG ĐUMBIRA
– ŠALICA VODE
– MED
– MALI KERAMIČKI LONAC

Postupak pripreme:
Ulijte vodu u lonac i zakuhajte je. Zatim dodajte đumbir i na laganoj vatri pirjajte deset do petnaest minuta. Nakon toga izvadite posudu s vatre i prelijte čaj u šalicu. Dodaj med.

Izvor: Dnevno.hr|Heatlhyfoodhouse.com

Related Posts:

  • Mujo se pravo obogatio… google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "1657787536"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; Mujo se pravo obogatio, napravio viletinu iznad Sarajeva, vozi bijesn… Read More
  • PODMLADITE SE: Probajte ovaj turski recept koji SAVRŠENO smanjuje čak i najdublje BORE! google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "1657787536"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; Mnoge žene u svojim četrdesetim, moraju se suočiti sa pojavom bora. U n… Read More
  • Sastanu se policajci… google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "1657787536"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; Sastanu se policajci na samitu policajaca. Šta da rade, troši se mnogo … Read More
  • Štrajka u Zagrebu… google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "1657787536"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; Štrajka u Zagrebu 5000 Hrvata zbog nezaposlenosti. Nekim slučajem naiđe… Read More
  • GITIN KOLAČ google_ad_client = "ca-pub-2616792936396961"; google_ad_slot = "1657787536"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; SASTOJCI BISKVIT 6 jaja 6 žlica šećera 3 žlice brašna 3 žlice kakaa KR… Read More

0 komentari:

Objavi komentar