Sastojci:
– 15 svježih zdravih (sa sjajnom korom) BIO limuna
– 12 glavica svježeg bijelog luka
– 1 kg pravog meda
– 400 g proklijalog žita
– 400 g svježe orahove jezgre
Priprema proklijale pšenice
400 g pšenice staviti u prokuhanu staklenu posudu. Naliti vodom da odstoji, najbolje preko noći. Nakon 10-12 sati preko čiste krpe/gaze ocijediti vodu i dobro oprati zrna, te iscijediti kroz gazu.
U posudi ostaviti ocijeđenu pšenicu. Nakon 24 sata dobije se pšenica sa klicama (dužine 1-2 mm).
Priprema lijeka
Samljeti zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Samljeti 5 limuna sa koricom, i sve zajedno izmiješati. Od ostalog limuna uzeti samo sok i miješati sa ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena. Dodati med i duže miješati sa drvenom kuhačom, pa sipati u staklene posude koje treba čuvati u frižideru. Nakon 3 dana smjesa je gotova za konzumiranje, dok sve postane kompaktno…
Doziranje
Ova hrana uzima se 30 minuta prije doručka, prije ručka, prije večere i prije spavanja.
0 komentari:
Objavi komentar